Névjegykártya készítés lépésről lépésre

A névjegykártya – ahogyan a nevében is szerepel – rólunk és a vállalkozásunkról szól, nem utolsósorban a személyiségünket is tükrözi. Közel sem mindegy tehát a kinézete, a mérete, de még a színe vagy a mintája sem. Összegyűjtöttük azokat a fontosabb információkat, melyek alkalmazásával Ön is könnyedén megtervezheti egyedi névjegykártyáját.

Méret, forma, anyag és szín

Kezdésként határozza meg új névjegykártyájának méretét, alakját, illetve azt, hogy milyen anyagú papírra készüljön, és mely színek domináljanak rajta! Ezek együttese miatt válik majd megjegyezhetővé, vagy éppenséggel felejthetővé Ön és/vagy a vállalkozása. Egy gondosan megtervezett, megjelenésében elegáns és figyelemfelkeltő névjegykártya szimpátiát kelt abban, akinek átnyújtjuk. Míg a silány grafikai munkát magán viselő, egyszínű és káosz uralta kártya ellenszenvet is kelthet, és akár a szemetesben is landolhat.

Hazánkban a 90x50 milliméteres a sztenderd kártyaméret (egy- vagy kétoldalas). Természetesen ettől eltérő arányú modellek is legyárthatók. Formájuk lehet hagyományos vagy lekerekített szélű téglalap – egyre gyakoribb az ezektől különböző idomok kialakítása is (ovális, nyitható-zárható, stancolt, stb.). Az anyagukat tekintve készülhetnek műnyomó kartonra vagy kreatív kartonra. A névjegykártyák matt vagy fényes fóliával, sőt digitális aranyozással is printelhetők. Szín szempontjából végtelen lehetőséggel számolhatunk. Mi a két domináns szín, és az egy kitöltő árnyalat használatát javasoljuk.

Logó, betű és elrendezés

Ne bízzuk el magunkat, hogy túl vagyunk a nehezén, mert most jön még csak a java! Ha céges névjegykártyáról van szó, értelemszerűen fel kell tüntetni rajta a logót. Bevett szokás a bal felső sarokban elhelyezni, de az egyedi elrendezés mellett is szavazhatunk. Az „egyszerű, de nagyszerű” elvnél maradva a betűfajtákból maximum hármat válasszunk! Felesleges ennél több eltérő nyomatot használni, mert a névjegykártya veszíthet szépségéből, és áttekinthetetlenné válhat. Az elrendezésnél pedig fókuszáljunk arra, hogy a céglogó és a szöveges tartalom egységet alkosson!

Ember tervez

Ahány egyén, annyiféle elképzelés. Ha már kész tervei vannak az új névjegykártyájával kapcsolatban, akkor is érdemes hozzáértővel egyeztetnie a sokszorosítás előtt. Még az is előfordulhat, hogy olyan tanácsokkal szolgál, melyeket alkalmazva jobb lehet a végeredmény. Ha viszont csak ötlettelenül görnyed egy fehér A4-es papír felett, és úgy érzi, hogy nem jön az ihlet, akkor mindenképpen forduljon szakemberhez!

Amennyiben nemcsak a grafikai tervezést, de a névjegykártya készítést is ránk bízza, úgy a grafikai tervezés teljes költségét elengedjük. Legyen szó bármilyen típusú kártyáról, a nyomtatás nem vesz többet igénybe 2-3 munkanapnál. Ha akad még megválaszolatlan kérdése a témában, akkor e-mailben, telefon és személyesen üzletünkben is felkereshet minket.

Kérjen tőlünk árajánlatot egyedi névjegykártya készítésre!

Digi-Print Nyomda Budapest
Névjegykártya készítés lépésről lépésre