Névjegykártya etikett

Ahogyan az élet számos területén, úgy a névjegykártya átadását illetően is találkozhatunk jó néhány alapszabállyal, melyeket nemcsak ismernünk érdemes, hanem betartanunk is. Jusson több információhoz Ön is a névjegykártya etikettre vonatkozóan a weboldalunkon – olvasson tovább a témában!

A névjegykártya használata a legtöbb kultúrában megszokottnak tekinthető. Persze térségenként kisebb-nagyobb eltérések azért előfordulhatnak a protokollt érintően. Mi most éppen ezért kizárólag hazánkra fókuszálunk. Magyarországon már-már elvárás, hogy egy üzletembernél, vagy egy adott céget képviselő alkalmazottnál legyen névjegykártya. Érhető, hiszen a cél a vevők, a támogatók, és a partnerek bizalmának elnyerése – a sikeres együttműködés első lépése pedig nem más, mint a névjegykártya átnyújtása.

Legyünk felkészültek!

Mindegy, hogy egy privát kávéházi találkozóra készülünk, vagy egy nagyszabású céges megbeszélésre, esetleg konferenciára vagyunk hivatalosak, mindig legyen nálunk elegendő mennyiségű névjegykártya. Inkább legyen több a táskánkban, mert nem tudhatjuk hány embert tisztelhetünk majd meg azok átadásával. Hiányuk nemcsak akkor és ott, hanem később is kényelmetlen szituációkba sodorhat minket (például nem köttetik meg az üzlet).

Mikor adjuk át?

A legjobb, ha már az elején, a bemutatkozás alkalmával, a kézfogást követően átnyújtjuk a névjegyünket. Így nemcsak a nevünket memorizálhatják könnyebben, de azt is megtudhatják rólunk a fogadó felek, hogy milyen pozíciót töltünk be az adott cégnél (alkalmazott, döntéshozó, stb.). Ha a felek ajánlás útján kerültek kapcsolatba egymással, akár utólagosan is átadhatják egymásnak a névjegyeiket. A járulékos gesztus ilyenkor inkább csak nyomatékosításként szolgál, mintsem fontos információcsereként. Legyen szó bármelyik fent említett esetről, mindenképpen nézzük meg a névjegyet, mielőtt azt elrakjuk – illetlenség nem így tenni! Persze nem szükséges minden részletét górcső alá venni: elsősorban a rajta szereplő névvel és a titulussal foglalkozzunk.

A névjegykártya tárolása

Nemcsak az egyedi névjegykártyák esetében, hanem a klasszikus, sztenderd méretű modelleknél is könnyedén előfordulhat, hogy meggyűrődnek vagy maszatosak lesznek, esetleg elkeverednek a táskánkban. Bármelyikről legyen szó, egyik sem építi a bizalmat, vagy kelt túl jó benyomást rólunk, illetve a cégünkről. A névjegykártyákat ezért mindig tartsuk a pénztárcánkban, egy irattartóban, vagy mondjuk egy speciálisan ilyen célra fejlesztett névjegykártya tartóban!

Lecserélné a régi névjegyét, vagy most csináltatná meg az elsőt? Mi nemcsak a névjegyének megtervezését, hanem annak kivitelezését is vállaljuk rövid határidővel, pénztárcabarát árakon. A tervezés abban az esetben díjmentes, ha a printelést mi magunk végezzük.

Kérjen árajánlatot!

Digi-Print Nyomda Budapest
Névjegykártya készítés rövid határidővel